tisdag 8 januari 2013

Hannah

Kära läsare! För er som ännu, på grund av någon okänd anledning, inte fattat de än så heter min kära resekamrat Hannah.. Vi träffades i somras på Visby lasarett där vi jobbade sida vid sida som rykande färska sjuksköterskor! På staplande ben och skakiga fingrar lärde vi oss vår nyblivna profession hand i hand.. VAD om inte de ger starka band??

Iallafall, Lena & Göran, så har ni fostrat en fantastiskt fin ung kvinna och ja är oerhört tacksam att få lära känna henne - trots att hon slänger sig med extremt konstiga uttryck och har en bisarr dialekt..

Men, de här är inget hyllningsinlägg - för vem orkar läsa de? Nej, vi ska inte fokusera på alla saker som Hannah kan - istället gräver vi lite lite djupare och redogör för saker som Hannah INTE kan.. långt ifrån faktiskt!

1, Hannah kan INTE strukturera sin packning! Ja vet fan inte hur många gånger Hannah börjar slita ut sina saker från väskan i ren skär panik för hon inte hittar sin plånbok, mobil, t-shirt, pengar, simkort - you name it she'll lose it!

Hade ja skänkt en krona till välgörenhet varje gång Hannah har 'tappat' eller 'glömt' sin mobil någonstans hade fan Afrika varit nya Dubai nu...

I början rycktes ja givetvis med i paniken och gjorde allt vad ja kunde för att försöka hjälpa till och klura på när telefonen användes sist, vart hon hade lagt den då och var vi var.. Nu rycker ja mest på axlarna och ber henne snällt att ta ett djupt andetag och kolla i ryggsäcken e n g å n g t i l l! Hittills har allting hon tappat återfunnits, eller ok nästan allt, en tandborste har faktiskt försvunnit på riktigt till hennes försvar..

2, Hannah kan INTE öppna korkar på vattenflaskor! Faktiskt ganska intressant att studera, borde ringa discovery channel och tipsa om en potentiell dokumentär.. Får man provision för de? Ni har väl alla sjungit 'far ja kan inte få upp min kokosnöt' någon gång under er grundskoletid?? Ja, mer beskrivning kan väl knappast behövas? Ni som inte har gjort de får väl googla texten och byta ut ordet kokosnöt mot vattenflaska -> and there u go!

3, Hannah kan INTE hitta tillbaka till ett ställt vi tidigare varit på! Med andra ord har hon en helt otroligt frånvarande lokalsinne.. Ungefär lika många gånger som hon tappat sin mobil har hon gått förbi våra hostels på vägen hem..'Höger här Hannah', 'vänster där', 'Haaaanaaaah sväng för fan'... Ibland har Ja seriöst funderat på köpa en tröja med mitt telefonnummer på och texten 'Hi, my name is Hannah - if lost please call 0730324265'! Hahah, vore helt fantastiskt....

Ja listan slutar inte här men ovan nämnda grejer är de som tydligast har utmärkts under de här fem veckorna vi som vi spenderat dygnet runt tillsammans! Vad kan man säga?
Trots sina skavanker är hon fruktansvärt lätt att tycka om.. Nu är hon helt inne i Michael Jacksons This is it, tittar på teven med ögon stora som tefat och sjunger med i alla låtar - min alldeles egna freak of nature :)

Ikväll är vår sista kväll imorgon börjar en lång resa hemåt med ytterligare en natt på flygplatsen.. denna gång i Manila - ser allt annat än fram emot detta..

Puss puss 

2 kommentarer:

Lena Söreke sa...

Kom det inte en tår i ögonvrån, när, jag börjar läsa hyllningen till vår fantastiska Hannah, ja, ffa när jag insåg, att du förstått vidden av vår gedigna uppfostran.

Talet, jaa, vissa saker måste nog förklaras av prägling, det tunga sociala arvet..

Vi ska i januari, under hajkliknande former, lära oss det här om karta och kompass. Då ska vi även studera fenomenet - "1000 sätt att öppna en vattenflaska". Vi hoppas på bättring i denna kunskapslucka.

Välkommna åter till Svedala. Nu har vi bara minus 16 grader, rena blidan

Frida sa...

Hahaha! Du är bäst Kajsa!